Dock Planning

Dock Planning

Alpha-TMS is modulair opgezet, zodat u alleen betaalt voor die functionaliteit die echt nodig is. Met onze “Docking” module kunt u eenvoudig en overzichtelijk managen wanneer transporteurs komen laden en lossen en bij welk dock.

Waarom? 

Afhankelijk van de hoeveelheid inkomende en uitgaande transporten en het aantal beschikbare docks, kan het knap druk worden bij het laden en lossen. Transporteurs kunnen tegelijk komen laden of lossen, of komen op onverwachte tijden. Er zijn dan misschien geen docks vrij of het magazijn is niet klaar om de goederen te ontvangen of te laden. Dit kan leiden tot wachttijden, en daarmee extra kosten, frustratie en stress. 

Hoe werkt het?

Per laad/loslocatie maakt u een kalender aan met het aantal laaddocks (laden, lossen of allebei) en de openingstijden. Transportorders uit de “Order” module, worden automatisch gekoppeld aan een docking order. Deze zijn beschikbaar op de kalender om in te plannen door u als verlader of, indien gewenst, door uw transporteurs. Statussen, bevestigingen en open acties zijn snel inzichtelijk. Transporteurs kunnen ook delegeren naar charters of subcontractors.

De slimme kalender houdt de beschikbare slots bij. Laad- en lostijden worden automatisch berekend aan de hand van het volume en instellingen op basis van uw praktijkervaring. Het is mogelijk om docking orders te combineren, en om vaste blokboekingen te maken voor transporteurs die periodiek komen laden en lossen. 

Ook transport dat u niet zelf boekt (bijvoorbeeld van uw leveranciers) kan ingepland worden. Hiervoor stuurt u een unieke link naar uw leveranciers. Zo kunt u al uw inkomende en uitkomende transporten laten inplannen, ook als deze niet via alpha-TMS lopen. De docking module is dus ook stand-alone te gebruiken is, zonder andere alpha-TMS modules. 

 

Snel een vraag?
Bel of mail ons direct. Onze adviseurs staan direct voor u klaar.

Tel: +31 172 74 00 90
E-mail: info@transinnovate.com

Enkele voordelen

Gegarandeerd tijd en geld besparen!

Direct besparen

Wij garanderen besparingen in transportkosten en kostbare tijd in uw operatie. Tijdens de gratis proefperiode bepalen we altijd de terugverdientijd.

Gratis uitproberen

Omdat wij uw portal binnen één tot drie dagen operationeel kunnen hebben, kunt u deze altijd 3 maanden geheel gratis en vrijblijvend uitproberen.

Geen voorinvestering

Voor onze transport management systemen zijn geen voorinvesteringen nodig. We werken altijd met een lage licentieprijs die afhangt van welke modules nodig zijn.

Modulair

Door de modulaire opzet zorgen we ervoor dat alles overzichtelijk blijft, aan de andere kant houden we de software daarmee betaalbaar. Pay for what you need!

Inclusief support

Wij helpen u met het opzetten van uw omgeving, het aansluiten van uw logistiek dienstverleners, het invoeren van uw offertes en het trainen van uw gebruikers.

Overal toegang

Met onze goed beveiligde cloud based Software as a Service (SaaS) oplossing heeft u overal toegang tot uw transportomgeving. Het enige dat u nodig heeft is een goed wachtwoord. 

Inclusief support

Wij helpen u met het opzetten van uw omgeving, het aansluiten van uw logistiek dienstverleners, het invoeren van uw offertes en het trainen van uw gebruikers.
Snel een vraag?
Bel of mail ons direct. Onze adviseurs staan direct voor u klaar.

50 tips hoe je direct 30% op transportkosten kan besparen

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

  • Het minimaliseren van transportkosten
  • Het verkrijgen van inzichten in de huidige transportkosten
  • Belangrijke kennis & trends in de markt
  • Het slimmer en efficiënter inrichten van logistiek

Bekijk onze blogs voor meer verdieping

Heb je vragen?
Wij zijn bereikbaar!

Reactie binnen één werkdag

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools.

Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch.

Neem vrijblijvend contact op

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools. Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch. Wij komen graag in gesprek met u over uw uitdagingen en lichten vrijblijvend toe hoe wij u met onze data gestuurde analyses en/of software applicaties kunnen ondersteunen.

Probeer nu 90 dagen gratis