Control Tower Service

Volledig ontzorgen en continue verbeteren van uw transport

Onafhankelijke Control Tower

Het begrip Logistieke Control Tower is trending. Eenvoudig al het transport laten organiseren door één partner. Het gevaar is dat achterliggende belangen en het gebrek aan transparantie leiden tot sub-optimalisatie en hogere (verborgen) kosten voor verladers. Onze experts vertellen u graag meer over de valkuilen!

Bij Transinnovate doen wij dit anders! Wij kunnen oprecht zeggen dat wij een volledig onafhankelijke Control Tower Service aanbieden. Wij hebben geen eigen auto’s en maken nooit (provisie) afspraken met vervoerders! We combineren het beste van twee werelden, een tender dienst met alle mogelijkheden van ons TMS. Wij monitoren of de afspraken nagekomen worden, controleren facturen en rapporteren besparingen en kansen. Volledig ontzorgt worden of maar deels, wij leveren dienstverlening op maat. Voor uw Control Tower is transparantie het magische woord!

wegtransport inkoop uitbesteden

Transport Organiseren

Goed managen begint met goed organiseren. Je zendingprofiel kan wijzigen, de markt wijzigt en ook de netwerken van de transporteurs kunnen wijzigen. Het is belangrijk om de mix aan transporteurs relevant te houden, met scherpe marktconforme tarieven voor de service die je nodig hebt. Indien nodig voeren wij een tender traject uit als onderdeel van onze control tower support. Onze onafhankelijke positie zorgt dat we hierbij 100% focussen op de belangen van de verlader. Voor meer informatie zie Transport Tendering.  

Transport Managen

Na het organiseren van het transport, is het managen van het transport belangrijk. De applicatie van Transinnovate is in staat om vanuit één omgeving samen te kunnen werken met de transporteurs. Daarnaast geeft de applicatie direct inzicht welke zending het beste met welke transporteur verzonden kan worden. Dagelijks geeft de applicatie ook inzicht in de totale kosten en andere acties. Zo kan er op data belangrijke beslissingen worden genomen. Met onze oplossing werken verladers naadloos samen met iedere gewenste logistiek dienstverlener, waar dat nodig is sturen wij bij en nemen we werk uit handen. Voor meer informatie zie TMS-systeem.

Enkele voordelen

Gegarandeerd tijd en geld besparen!

Onafhankelijk

Omdat wij geen afspraken hebben met vervoerders, hebben we ook geen voorkeur. Het belang van de verlader staat centraal. 

Transparant

Transparantie is het sleutelwoord. Volledig inzicht processen, kosten, besparingen, potentieel, facturen en onze toegevoegde waarde.

Bespaar tijd

Laat jezelf ontzorgen op die aspecten waar jij dat nodig vindt. Wij nemen het gewenste werk uit handen zodat jij kan focussen op andere zaken.

Continue Verbeteren

Wij zorgen voor een relevante mix van transporteurs, actuele en scherpe tarieven. Doorlopend optimaliseren in kosten en kwaliteit. 

Snel up and running

Hoe snel? Ieder project is anders. Afhankelijk van de set-up is de doorlooptijd tussen een week en drie maanden.  

Persoonlijk dashboard

Als onderdeel van de control tower krijgen alle gebruikers een persoonlijk visueel dashboard dat ze zelf aan kunnen passen met handige widgets.  

Integratie met transporteurs

Gebruik onze eigen TMS in uw Control Tower oplossing en krijg daarmee direct toegang tot iedere gewenst transporteur middels een API. 

Factuur Controle

Volledig inzicht in alle facturen en (extra) kosten van de transporteurs die ingezet worden. Het controleren van de facturen, dat doen wij.

Flexibel

Omdat onze Control Tower maatwerk is, kunnen we onze dienstverlening altijd aanpassen. Handig wanneer veranderingen relevant zijn.

Meer inspiratie opdoen?

Meer inspiratie opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? Bekijk onze whitepapers.

Bekijk onze blogs voor meer verdieping

Heb je vragen?
Wij zijn bereikbaar!

Reactie binnen één werkdag

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools.

Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch.

Neem vrijblijvend contact op

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools. Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch. Wij komen graag in gesprek met u over uw uitdagingen en lichten vrijblijvend toe hoe wij u met onze data gestuurde analyses en/of software applicaties kunnen ondersteunen.