Transport management
software voor verladers

Krijg grip en overzicht over uw kosten, toeslagen en besparingspotentieel

Transport Management Software

Een Transport Management Systeem (TMS) van Transinnovate stelt verladers in staat om vanuit één applicatie met al uw transporteurs samen te werken. Er is direct inzichtelijk welke zending het beste met welke transporteur verstuurd kan worden. Ook genereert onze applicatie overzicht in dagelijkse acties en totale kosten voor een zending of een periode. Afspraken worden transparant en traceerbaar bijgehouden. Zo kunt u data-gestuurde beslissingen nemen en houdt u optimaal grip op de transportoperatie. Met onze TMS-oplossing werkt u naadloos samen met iedere logistiek dienstverlener.  

Het TMS voor iedereen!

Waar dit soort applicaties traditioneel alleen voor grote bedrijven rendabel waren, hebben wij deze binnen bereik van alle bedrijven gebracht. Onze cloud-based portals zijn namelijk modulair opgebouwd en functioneren met of zonder koppeling met een eigen ERP of warehouse management systeem. Daarom zijn onze software applicaties breed inzetbaar, zowel voor kleine bedrijven met 100 zendingen per jaar tot aan multinationals met transportafdelingen verspreid over heel Europa.

Met onze TMS-oplossingen werkt u effectief samen met iedere mogelijke logistieke dienstverlener.

Snel een vraag?
Bel of mail ons direct. Onze adviseurs staan direct voor u klaar.

Tel: +31 172 74 00 90
E-mail: info@transinnovate.com

Alle voordelen

Gegarandeerd tijd en geld besparen!

Direct besparen

Wij garanderen besparingen in transportkosten en kostbare tijd in uw operatie. Tijdens een gratis proefperiode bepalen we altijd de terugverdientijd.

Gratis uitproberen

Omdat wij uw portal binnen één tot drie dagen operationeel kunnen hebben, kunt u deze altijd 3 maanden geheel gratis en vrijblijvend uitproberen.

Geen voorinvestering

Voor onze transport management systemen zijn geen voorinvesteringen nodig. We werken altijd met een lage licentieprijs die afhangt van welke modules nodig zijn.

Modulair

Door de modulaire opzet zorgen we ervoor dat alles overzichtelijk blijft, aan de andere kant houden we de software daarmee betaalbaar. Pay for what you need!

Inclusief support

Wij helpen u met het opzetten van uw omgeving, het aansluiten van uw logistiek dienstverleners, het invoeren van uw offertes en het trainen van uw gebruikers.

Overal toegang

Met onze goed beveiligde cloud based Software as a Service (SaaS) oplossing heeft u overal toegang tot uw transportomgeving. Het enige dat u nodig heeft is een goed wachtwoord. 


Inclusief support

Zelf doen met ondersteuning van onze helpdesk of laat u volledig ontzorgen met onze Control Tower Service.

Wij helpen u graag met het opzetten van uw omgeving. Na een uitgebreide training kunnen onze klanten direct aan de slag en zijn wij uiteraard beschikbaar voor support. Onze klanten kunnen zelf eenvoudig offertes updaten, dieseltoeslagen bijhouden, additionele rapportages maken, facturen controleren, enzovoort. Wilt u zich liever laten ontzorgen op één of enkele facetten van het managen van transport, kijk dan eens naar onze Control Tower Service

Bel of mail ons direct, onze adviseurs staan altijd voor u klaar.

50 tips hoe je direct 30% op transportkosten kan besparen

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

  • Het minimaliseren van transportkosten
  • Het verkrijgen van inzichten in de huidige transportkosten
  • Belangrijke kennis & trends in de markt
  • Het slimmer en efficiënter inrichten van logistiek

Bekijk onze blogs voor meer verdieping

Heb je vragen?
Wij zijn bereikbaar!

Reactie binnen één werkdag

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools.

Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch.

Neem vrijblijvend contact op

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools. Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch. Wij komen graag in gesprek met u over uw uitdagingen en lichten vrijblijvend toe hoe wij u met onze data gestuurde analyses en/of software applicaties kunnen ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Om je snel van dienst te kunnen zijn, hebben we een lijst met veelgestelde vragen samengesteld. Hier vind je beknopte antwoorden op de meest voorkomende vragen. Mocht je nog meer informatie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ons transportmanagementsysteem is veelzijdig en geschikt voor zowel kleine MKB-bedrijven als grote multinationals. In het algemeen worden er twee verschillende typen transportmanagementsystemen onderscheiden: één voor vervoerders en één voor verladers. Alpha-TMS is specifiek ontworpen voor verladers, waardoor het ideaal is voor bedrijven die hun transport voornamelijk uitbesteden. De laagdrempeligheid en toegankelijkheid van alpha-TMS maken het mogelijk voor bedrijven met slechts 100 zendingen per jaar om van de voordelen van het systeem te profiteren. Tegelijkertijd is alpha-TMS ook geschikt voor bedrijven met meerdere fabrieken en/of magazijnen verspreid over Europa, waardoor het schaalbaar is voor grotere ondernemingen.

Alpha-TMS biedt verladers de mogelijkheid om hun volledige transportoperatie te beheren via één geïntegreerd platform. Binnen ons transportmanagementsysteem zijn verschillende modules beschikbaar, maar de kern is dat verladers hun afgesproken transporttarieven in alpha-TMS kunnen invoeren en van daaruit orders kunnen plaatsen en beheren. Daarnaast ondersteunt het systeem losse- of projectaanvragen, het plannen van laaddocks, en het beheer van emballage. Via een overzichtelijk dashboard hebben gebruikers inzicht in openstaande acties, prestaties, uitgaven en het besparingspotentieel. Met onze transportmanagementsoftware stellen we onze klanten in staat om hun eigen Control Tower te zijn, waardoor ze volledige grip hebben op hun logistieke processen en efficiëntie kunnen optimaliseren.

Alpha-TMS is ontworpen om zowel zonder als met API/EDI-connecties te werken. Zonder API/EDI-connectie zijn bedrijven binnen enkele dagen operationeel, waardoor ze afscheid kunnen nemen van spreadsheets, supplier portals en e-mails. In deze configuratie moeten orders handmatig worden ingevoerd, vergelijkbaar met de werkwijze die veel verladers hanteren bij één of meerdere transporteurs. Aan de andere kant kan Alpha-TMS ook naadloos worden gekoppeld aan het ERP/WMS van onze klanten via onze klantordermodule. Het voordeel hiervan is dat er geen handmatige orderinvoer nodig is. Bovendien kan Alpha-TMS via de klantordermodule ingeladen orders analyseren en combinaties voorstellen. Dit leidt tot aanvullende kostenbesparingen en verbetering van de CO2-uitstoot voor onze klanten. Deze flexibiliteit stelt onze klanten in staat om de mate van automatisering te kiezen die het beste past bij hun behoeften en operationele processen.

Ja, onze klanten hebben de vrijheid om zelf te kiezen met welke vervoerders ze op het platform willen samenwerken. Vervoerders krijgen standaard een gratis account, waarmee ze orders kunnen ontvangen, wijzigingen kunnen voorstellen, extra kosten kunnen aanvragen (zoals wachturen), documenten kunnen uploaden, enzovoort. Bovendien bieden wij vervoerders een gratis API-service aan, waarmee ze naadloos met ons TMS kunnen worden gekoppeld. Deze benadering zorgt ervoor dat u volledige transparantie hebt in uw transportoperatie, zonder verborgen kosten. U hebt controle over uw keuze van vervoerders en kunt profiteren van de gratis services die wij aanbieden om een soepele samenwerking te waarborgen.

Onze niet-geïntegreerde versie, zonder koppeling met uw eigen ERP/WMS, kan vaak binnen enkele dagen operationeel zijn. Wij ondersteunen u bij het invoeren van vrachttarieven, trainen uw team en zorgen ervoor dat vervoerders ook op de hoogte zijn van wat er gaat veranderen. Als een vervoerder een API-verbinding wil, kunnen we dit doorgaans binnen enkele dagen regelen. Met andere woorden, uw TMS kan binnen enkele dagen operationeel zijn. Als u liever direct wilt starten met een koppeling naar uw eigen ERP/WMS, bijvoorbeeld vanwege een groot volume aan orders, kan dit doorgaans enkele weken tot maanden duren. De doorlooptijd is voornamelijk afhankelijk van de gekozen setup, maar vaak nog belangrijker, de snelheid van uw eigen IT-team. We werken nauw met uw team samen om ervoor te zorgen dat de integratie soepel verloopt en uw TMS snel operationeel is volgens uw specifieke behoeften.

Ons transport management software geeft direct inzicht in welke transportopties u heeft voor een zending. Uw volledige transport aansturen vanuit één omgeving voelt dus alsof u met één logistiek dienstverlener werkt. Omdat logistiek dienstverleners vaak allerlei verschillende specialismes hebben, is het vanuit kostenperspectief gezien vaak logisch om meerdere logistiek partners te werken. Het inzicht in tarieven stelt u in staat om de ieder keer weer in staat de juiste zending met de juiste vervoerder weg te sturen. Soms kunt u met uw bestaande partners 10-20% aan kosten besparing, simpelweg om ze anders en optimaal in te zetten. Maar ook de gestandaardiseerde data die uit het TMS komt is cruciaal om te analyseren en verder te optimaliseren. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van een spotmarkt om bijvoorbeeld spoed zendingen direct en eenvoudig aan te vragen en te boeken.

Alpha-TMS is ontwikkeld om zowel voor het MKB als voor multinationals geschikt te zijn, met de flexibiliteit om het TMS zowel met als zonder systeemintegratie te gebruiken. Zonder integratie kunt u binnen enkele dagen van start gaan, dankzij de gebruiksvriendelijke opzet van alpha-TMS. Het platform ondervindt geen hinder van “legacy” effecten, aangezien het een relatief nieuw systeem is. Hierdoor kunnen we de applicatie snel op maat aanpassen indien nodig. Wat betreft prijsstelling zijn we de meest kosteneffectieve keuze op de markt. We bieden niet alleen concurrerende tarieven, maar ook een prijsgarantie. Mocht een andere aanbieder dezelfde functionaliteiten tegen een lagere prijs aanbieden, dan zullen wij onze prijzen aanpassen om de beste waarde te blijven bieden.

Onze flexibele aanpak in het TMS stelt u in staat om specifieke modules en zelfs bepaalde functies binnen die modules naar wens in- of uit te schakelen. Deze mogelijkheid houdt niet alleen de applicatie eenvoudig in gebruik voor klanten die niet alle functionaliteit nodig hebben, maar stelt ons ook in staat om onze prijzen af te stemmen op de vereiste modules. U betaalt dus alleen voor wat u daadwerkelijk nodig heeft, waardoor u volledige controle heeft over uw kosten en de functionaliteit van het systeem kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Natuurlijk, binnen alpha-TMS heeft u de mogelijkheid om tarieven in te voeren voor meerdere locaties verspreid over Europa. Elke gebruiker kan zijn persoonlijke filters instellen om specifieke tarieven of orders te bekijken. Het systeem werkt met factuuradressen, waarbij bij elke order of aanvraag het relevante factuuradres wordt opgegeven. Hierdoor wordt een gestroomlijnde en gepersonaliseerde ervaring mogelijk gemaakt voor gebruikers in verschillende locaties met verschillende behoeften, en weet de vervoerder altijd waar de factuur heen moet of wie er gecontacteerd moet worden.

Tijdens de gratis proefperiode wordt alpha-TMS volledig functioneel ingezet. Het meest ideaal is om de proef op een klein deel van de business uit te voeren. Na ongeveer 2-3 maanden krijgt u een nauwkeurig inzicht in hoe alpha-TMS werkt, wat de toegevoegde waarde en besparingen zijn, en welke eventuele aanpassingen (op maat) nodig zijn. Het is pas na deze proefperiode, indien gewenst, dat we een licentieovereenkomst ondertekenen. De proefperiode op ons TMS is volledig gratis en geheel vrijblijvend.

De kosten voor het gebruik van alpha-TMS zijn gedeeltelijk afhankelijk van het order volume. Deze kosten worden beïnvloed door servercapaciteit en het aantal verzonden e-mails. In tegenstelling tot veel andere aanbieders, rekenen wij geen prijs per order, maar hanteren we een prijs per orderrange. Bij het overschrijden of niet bereiken van de orderrange na afloop van de jaarlicentie ontvang je respectievelijk een debet- of creditnota. Onze eerste orderrange is geprijsd op slechts 500 euro per jaar.

Probeer nu 90 dagen gratis