Pakketvracht

Een aantal belangrijke aspecten

Pakketvracht

De pakketvrachtmarkt wordt gedomineerd door een klein aantal grote wereldspelers, aangevuld met lokale specialisten. Pakketvracht wordt vaak over de weg en door de lucht vervoerd, waarbij de aanbieder van deur tot deur service aanbied. Vaak wordt ook de Engelse term Parcel gebruikt.

Bij het inkopen en managen van pakketvracht is van belang om goed de diverse serviceniveaus met elkaar te vergelijken. De meeste pakketspecialisten bieden verschillende servicegraden aan, met een snellere of meer precieze levertijdgarantie. Vaak kunnen bedrijven ook veel kosten te besparen door te beoordelen of de duurdere services daadwerkelijk wel nodig zijn.

Sommige pakketvrachtaanbieders richten zicht uitsluitend op pakketjes, waar andere ook nog ladingen tot een of enkele pallets vervoeren. Pakketvracht loopt wat betreft track-and-trace mogelijkheden vaak wat voor op andere vormen van transport.   

Let bij pakketvracht gelden ook vaak toeslagen, bijvoorbeeld als er afgeleverd moet worden een dunbevolkt gebied of op een verdieping. Pakketaanbieders hebben allemaal een klantportal waar zendingen kunnen worden aangemeld en geven kortingen op basis van volume in de hoop zo veel mogelijk klantloyaliteit te bewerkstelligen. Dat is natuurlijk prima, maar in sommige gevallen kan het voor verladers gunstig zijn om met meerdere pakketvervoerders te werken, qua tarieven of regio. Het is dan wel zaak om goed overzicht te houden op je totale zendingprofiel dat dan over meerdere portals verdeeld wordt. Een eigen TMS  dat naadloos digitaal aansluit op de portals van vervoerders is dan een uitkomst. 

50 tips hoe je direct 30% op transportkosten kan besparen

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

  • Het minimaliseren van transportkosten
  • Het verkrijgen van inzichten in de huidige transportkosten
  • Belangrijke kennis & trends in de markt
  • Het slimmer en efficiënter inrichten van logistiek

Bekijk onze blogs voor meer verdieping

Heb je vragen?
Wij zijn bereikbaar!

Reactie binnen één werkdag

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools.

Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch.

Neem vrijblijvend contact op

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools. Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch. Wij komen graag in gesprek met u over uw uitdagingen en lichten vrijblijvend toe hoe wij u met onze data gestuurde analyses en/of software applicaties kunnen ondersteunen.

Probeer nu 90 dagen gratis