Wegtransport

Een aantal belangrijke aspecten

Wegtransport

Volumespecialisten richten zich vaak op groupage (tot en met pakweg 5 pallets), of op deelvrachten (LTL) of op volle vrachten (FTL – Full Truck Load). Er zijn ook zeker allround bedrijven die een mix hiervan aanbieden, maar wat past goed bij het zendingprofiel van een verlader.

Land- of regiospecialisten zijn goed op specifieke bestemmingen en routes. Omdat zij daar vaak en veel rijden, en daardoor zowel heen als terug weinig lege auto’s hebben, kunnen ze vaak scherpe tarieven aanbieden.

Ook zijn er bedrijven die zich specialiseren op bepaalde markten. Zo zijn voor supermarktleveringen hele andere zaken belangrijk dan in de chemische industrie.

Qua ladingtype kan gedacht worden aan pallets, IBC’s, verpakte goederen, losse goederen of bulktransport. De meeste transporteurs richten zich op vervoer van goederen op pallets.

Bij het inkopen is de uitdaging voor verladers om uit dit oerwoud van transportbedrijven en logistieke dienstverleners de juiste mix te vinden en deze bij het transportmanagement op de juiste manier in te zetten. Er zijn namelijk veel specialismen, waaronder:

  • Volume
  • Land en regio
  • Marktsectoren
  • Ladingtype
  • Conditionering en trailertypes
  • Combinaties van bovenstaande

Tenslotte is conditionering van temperatuur, luchtvochtigheid, enzovoort belangrijk voor het transport van sommige goederen. Ook kunnen er eisen van belang zijn aan de trailers, zoals een laadklep of kooiaap.

Een goede marktkennis is essentieel om de juiste mix van transporteurs te bepalen voor elke specifieke verlader, afhankelijk van de producten, het totaalvolume, het volume per zending, de transit tijd van weg of intermodaal, de regio en de eisen aan trucks, trailers en personeel op het gebied van geconditioneerd transport, gevaarlijke goederen (ADR), enzovoort. Met een TMS kan “de juiste mix” ook goed worden ingezet.

50 tips hoe je direct 30% op transportkosten kan besparen

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

  • Het minimaliseren van transportkosten
  • Het verkrijgen van inzichten in de huidige transportkosten
  • Belangrijke kennis & trends in de markt
  • Het slimmer en efficiënter inrichten van logistiek

Bekijk onze blogs voor meer verdieping

Heb je vragen?
Wij zijn bereikbaar!

Reactie binnen één werkdag

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools.

Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch.

Neem vrijblijvend contact op

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools. Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch. Wij komen graag in gesprek met u over uw uitdagingen en lichten vrijblijvend toe hoe wij u met onze data gestuurde analyses en/of software applicaties kunnen ondersteunen.

Probeer nu 90 dagen gratis