Transport Tendering
Advies met garanties

Bespaar transportkosten en tijd

Transport Inkopen

Elke verlader, producent of handelaar wil logistieke dienstverleners die diensten aanbieden die naadloos aansluiten bij de eigen operatie en klantverwachtingen qua service, maar niet meer kosten betalen dan nodig. Transport grijpt immers direct in op de tevredenheid van uw klanten en op uw marge; en daarmee op de continuïteit van uw onderneming. Het optimaliseren hiervan begint al bij de inkoop. De oplossing hiervoor is transport tendering.

Transport inkopen is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Elke modaliteit heeft zijn eigen uitdagingen. Omdat transport inkopen geen dagelijks proces is, wordt bij veel bedrijven relatief weinig proces- en marktkennis opgedaan. Daarbij is vaak geen transport tender software beschikbaar om goed inzicht te krijgen. Nu zijn deze elementen juist cruciaal om effectief transport in te kunnen kopen.

Werkwijze Transport Tendering

Transport is essentieel voor klanttevredenheid, moet naadloos aansluiten bij de bedrijfsvoering en transportkosten snijden direct in op marge. Ons inkoopproces is er op gericht om kwaliteit, service en kosten te optimaliseren. We bepalen samen eerst wat echt nodig is. Goede data, bijvoorbeeld uit uw eigen TMS helpt hierbij. 

Daarnaast gebruiken wij input van logistiek, sales, productie, magazijn, de financiële afdeling en klantenservice. Vervolgens helpen we met selecteren van transporteurs. Uiteraard de huidige partners, maar ook partijen waarvan wij weten dat het netwerk en de aangeboden service perfect aansluiten. Wij zijn hierin geheel onafhankelijk. Wij hebben geen (provisie) afspraken met transporteurs en selecteren de beste potentiële partners voor u. 

Een goede selectie zorgt voor een hoge responsgraad en markt competitieve offertes. Met onze inkoopsoftware analyseren we de offertes en presenteren we beslisinformatie. Onze software geeft ook gedetailleerde feedback aan participerende transporteurs. Tot slot adviseren welke mix van transporteurs leidt tot een goede dekking van je zending profiel met voldoende flexibiliteit en robuustheid. Waar nodig helpen we met het opstellen van SLA’s en contracten.

Enkele voordelen

Gegarandeerd tijd en geld besparen!

Marktkennis

Door de vele tenders die wij jaarlijks doen en onze TMS krijgen wij inzicht in de markt en tarieven. Vanuit een volledig onafhankelijke positie kunnen als export onze klanten koppelen aan de voor hen beste transporteurs.

Proceskennis

Een goed proces zorgt voor transparante en homogene offertes waardoor een accurate vergelijking kan worden gemaakt op zowel kosten maar ook op alle belangrijke kwalitatieve aspecten. Het zorgt voor een vaste en snelle doorlooptijd.

Software

Goed gereedschap is het halve werk, dit geldt ook bij transport inkopen. De manier waarop transporttarieven worden aangeboden, met verschillende staffels en toeslagen, vraagt om gespecialiseerde software.

Maatwerk

Ieder bedrijf is anders en een inkoopproces moet daarom afgestemd worden. Wij leveren maatwerk in onze dienstverlening, van volledige ontzorging tot bijvoorbeeld alleen ondersteuning bij het vergelijken van tarieven.

Persoonlijk

Er zijn veel aanbieders van inkoopsoftware. Bij het inkopen (van transport) is het contact met de vervoerders cruciaal. Bij ons staat niet de software die wij gebruiken centraal, maar het contact met onze klant en de vervoerders.

No Cure No Pay

De kosten voor een tender zijn afhankelijk van flink wat variabelen, denk aan het aantal vervoerders en en tarieftabellen die vewerkt moeten worden. Indien mogelijk en gewenst kunnen wij no cure no pay een tender verzorgen.

Meer inspiratie opdoen?

Meer inspiratie opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? Bekijk onze whitepapers.

Bekijk onze blogs voor meer verdieping

Heb je vragen?
Wij zijn bereikbaar!

Reactie binnen één werkdag

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools.

Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch.

Neem vrijblijvend contact op

Wij onderscheiden ons met marktkennis en ervaring in combinatie met onze software tools. Onze aanpak is vooral concreet en pragmatisch. Wij komen graag in gesprek met u over uw uitdagingen en lichten vrijblijvend toe hoe wij u met onze data gestuurde analyses en/of software applicaties kunnen ondersteunen.