FAQ

Algemeen

Wij zijn geen vervoerder, transporteur, 3PL of 4PL aanbieder. Wij ondersteunen verladers als onafhankelijke expert met dienstverlening op gebied van logistiek inkoop, control tower services, supply chain optimalisatie en hebben ook eigen transport management software ter beschikking.

Ja, onze opdrachtgevers zijn verladers. We hebben geen tariefafspraken met transporteurs en we krijgen nooit provisie als wij logistiek dienstverleners aan onze klanten voordragen. Wij hebben daarom ook nooit voorkeur of “dubbele agenda” als wij adviseren. Zo kunnen wij geheel onafhankelijk opereren en het beste advies geven voor onze klanten.

Met de juiste kennis van de markt, kennis van het proces, software tools en met focus op kwaliteit, service en kosten verlagen wij transportkosten en realiseren wij operationele efficiëntie. Geen dure consultants, we steken de handen uit de spreekwoordelijke mouwen en realiseren samen met onze klanten de vooraf bepaalde resultaten. We leveren diensten en software met garanties.

Op onze home page starten wij met de 6 verschillende diensten die wij aanbieden. De gemene deler tussen al onze diensten en softwareapplicaties is optimale transportkosten bij de service die u nodig heeft. Als transportkosten een rol spelen in uw vraagstuk of uitdaging, hebben wij daar vaak een oplossing voor. Van inkoop van transport, tot het bepalen van logistieke footprints, tot en met eigen transport management software.

Wij werken voor ieder formaat bedrijf dat structureel transport nodig heeft, van kleine MKBs tot grote multinationals. Afhankelijk van de grootte van het project bepalen we met onze klant of soms een recruiter, vooraf hoe we het project het beste kunnen aanpakken en wat het op kan leveren. De grotere langdurige projecten zijn vaak op interim / uur basis. Voor kleinere projecten waar vaak geen full-time werkzaamheden voor nodig zijn werken wij op basis van een vaste prijs of op basis van een prestatiebonus.

Tendering (Transport inkopen)

Dat hangt af van de modaliteit, en de marktonwikkelingen. Voor wegtransport en pakketvracht raden wij aan eens in de 2 a 3 jaar te tenderen. Voor zeevracht is de markt heel dynamisch en betaal je met lange termijncontracten vaak te veel omdat er prijsbuffers worden ingebouwd. Maandelijks of per kwartaal is dan beter, waarvoor wij een specifiek e-tender platform hebben ontwikkeld.
 

Wij leveren inkoop experts met kennis van de markt, kennis van het proces en unieke software. Vaak ontbreekt het onze klanten ook aan tijd om het goed en gestructureerd op te pakken. Dit in combinatie met een persoonlijke aanpak zorgen wij ervoor dat tenders effectief en snel worden uitgevoerd, met oog voor relaties, waarbij wij onze klanten desgewenst volledig kunnen ontzorgen. Lees hier meer.

In het algemeen duurt een transport tender rond de 3 maanden. Met name met onze analysesoftware besparen wij veel tijd. De duur is mede afhankelijk van wensen, eisen, omvang en de beschikbaarheid van de juiste zendingsinformatie.

Wat betreft wegtransport zijn wij doorlopend actief in tenders met transport zendingen vanuit alle landen naar alle landen binnen Europa. Minder frequent verzorgen we projecten buiten Europa, zoals Azië en Amerika. Voor zeevracht en luchtvracht betreft dit een wereldwijde scope.

De specialisten van Transinnovate hebben ervaring met alle modaliteiten. De meeste tenders betreffen wegtransport, pakkettransport en zeevracht Ook hebben we ervaring met luchtvracht, maar deze modaliteit komt vanwege de hogere transportkosten minder vaak voor.

De specialisten van Transinnovate hebben ervaring met alle modaliteiten. De meeste tenders betreffen wegtransport, pakkettransport en zeevracht Ook hebben we ervaring met luchtvracht, maar deze modaliteit komt vanwege de hogere transportkosten minder vaak voor.

Als verlader wil je zekerstellen dat de externe specialist die ingehuurd wordt, volledig onafhankelijk is. De motivatie moet zijn om voor verladers de door hen gewenste kwaliteit en service tegen zo laag mogelijke kosten te laten uitvoeren. Krijgt jouw ingehuurde tender specialist provisie van logistiek dienstverlener(s), of heeft de specialist al vaste contractafspraken met partijen, dan zal men geneigd zijn deze te adviseren terwijl er in de markt mogelijk betere partijen zijn voor de verlader.

Ja dat kan. Omdat onze klanten echter incidenteel tenderen en wij doorlopend, is gebleken dat het effectiever is dat wij met onze huidige uitgebreide software zelf de offertes doorrekenen en analyseren. We gebruiken hiervoor een representatief (jaar) profiel met zendingen dat onze klanten aanleveren. Tijdens dit proces controleren wij direct of de aangeleverde tarieven compleet en correct zijn. Wij werken momenteel aan een nieuwe update die tijdsefficiënter is, die we dan wel standalone beschikbaar maken voor onze klanten.

Transport Management Software (TMS)

Met de transport management systemen van Transinnovate creëer je grip, overzicht en inzicht op je zendingen en transportkosten in één eigen omgeving. Door onze moderne, modulaire opzet is deze ook voor kleine bedrijven al rendabel. Het plaatsen en managen van orders, aanvragen van tarieven, beheersen van toeslagen, communicatie, slot docking, alles binnen één systeem. Bespaar geld en kostbare tijd, met een Return on Investment (ROI) van 3 maanden. Download gratis ons whitepaper “ TMS systeem voor verladers”

Transinnovate levert online softwareapplicaties, er zijn dus geen lokale installaties nodig. Klanten kunnen uit 2 smaken kiezen. Of we realiseren een koppeling met een API met het ERP van de klant, zodat de orders automatisch de TMS binnenkomen. Of de applicaties worden standalone gebruikt en klanten voeren de transportorders handmatig in. In het laatste geval kan een klant binnen enkele dagen starten. Wanneer er een API noodzakelijk is, zijn we afhankelijk van de snelheid van de IT-afdeling van de klant. Normaliter is de duur dan enkele weken. 

Nee, een TMS van Transinnovate is modulair opgezet. Vooraf wordt de exacte behoefte samen met de klant bepaald en aan de hand daarvan worden de juiste modules geactiveerd. Door deze flexibiliteit houden we de applicatie eenvoudig en laagdrempelig in kosten. Je betaalt alleen wat je nodig hebt. Lees hier meer over de functionaliteiten van onze TMS-software.

Onze software richt zich vooral op wegtransport (Europa), parcel en/of zeevracht. Luchtvracht staat in de planning om op korte termijn ook toegevoegd te worden.

Ja, er geldt een vaste 3 maanden gratis proefperiode voor verladers. Wij helpen de verladers met het opzetten van de omgeving, het trainen in gebruik, het inladen van de tarieven en uitnodigen van de logistiek dienstverleners. Binnen enkele dagen kunnen verladers samen met hun logistiek dienstverleners aan de slag.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal orders en de benodigde modules. Er wordt gewerkt met een bedrijfslicentie, onafhankelijk van het aantal gebruikers. Wij spreken met onze klanten altijd een vaste jaarlicentie af, op basis van het verwacht aantal orders. Wanneer er exceptionele groei of krimp in het aantal orders is en het aantal orders stijgt boven of onder de afgesproken bandbreedte uit, dan wordt het licentiebedrag aan het einde van de licentieperiode herzien. Uiteraard staan alle details rondom deze bandbreedte in de licentieovereenkomst.

Klanten (verladers) werken nadrukkelijk samen met hun eigen geselecteerde logistiek dienstverleners, deze dienstverleners krijgen een eigen account voor het TMS. Dienstverleners kunnen alleen op uitnodiging van klanten toegang krijgen tot de omgeving van de klant.

Onze TMS’en kunnen orders en tariefaanvragen ook digitaal doorsturen naar logistiek dienstverleners. Tevens kunnen logistiek dienstverleners ook bevestigingen en extra kosten digitaal doorbelasten. Deze dienstverlening is gratis maar wel voorwaardelijk dat de klant bij ons een licentie heeft. Oftewel tijdens de een gratis proefperiode doen we dit in principe nog niet.