Waarom continuïteit en consistentie essentieel zijn in transport management

Inhoudsopgave

Waarom continuïteit en consistentie essentieel zijn in transport management

We krijgen vaak vragen over hoe we besparingen tussen de 10% tot 30% op transportkosten kunnen realiseren, terwijl we de gewenste kwaliteit handhaven. Om dit te beantwoorden, stel je het volgende voor: heb je ooit geprobeerd om naar een bestemming te lopen en ben je elke 10% van de weg van je route afgeweken of heb je zelfs je bestemming veranderd? Of heb je geprobeerd helemaal niet te gaan lopen omdat je wacht op een update van je navigatiesysteem? Klinkt niet erg effectief, toch? Dat is omdat het dat ook niet is uiteraard. Bij het bereiken van je bestemming draagt elke stap bij aan efficiëntie, niet alleen de eerste of de laatste.
Toch zien we dit vaak gebeuren als het gaat om hoe verladers transport organiseren en beheren. De belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan continuïteit en consistentie.

Consistentie in transport

In de praktijk is transport voor verladers vaak een zaak van dag tot dag. Soms zet inkoop een stip aan de horizon. Maar er wordt niet veel gedaan om te controleren of de dagelijkse operatie efficiënt naar die stip beweegt, en of de dagelijkse operatie in overeenstemming is met het transportplan.

Continuïteit in transport

wanneer we kijken naar de verladers waarmee we lange termijn samenwerkingen hebben, is er geen organisatie die in de loop der jaren niet bijna volledig van personeel is veranderd, van inkoop tot aan het logistieke team. Op zichzelf is dit een natuurlijk proces, maar vaak leidt dit gebrek aan continuïteit tot suboptimale situaties. Nieuwe teamleden zijn zich niet bewust van de langetermijnstrategie, of ze willen die (onbewust) veranderen. Het veranderen van de strategie moet zeker altijd een optie zijn, maar het te vaak veranderen is contraproductief.

 

Stappenplan control tower service

Dit is de reden waarom we, naast onze inkoopdienst en transportbeheertoepassing, ook kunnen helpen bij het waarborgen van continuïteit en consistentie bij het bereiken van doelstellingen voor transportkosten, duurzaamheid en serviceniveau. We pleiten voor de volgende stappen voor bedrijven EN zorgen ervoor dat ze consistent worden gevolgd als onze klanten onze control tower-service gebruiken.

  1. Definieer een langetermijnstrategie voor transport als onderdeel van de algehele bedrijfsstrategie.
  2. Zorg dat de strategie, naast uiteraard alle andere voorwaarden, goed vertaald worden in transport tenders.
  3. Vertaal de uitkomst van het inkoopproces naar een transportplan.
  4. Beheer het transportplan en zorg ervoor dat u bijna real-time toegang hebt tot gegevens in één enkele omgeving (een TMS voor verladers).
  5. Naast dagelijks beheer, implementeer een control tower waarmee periodiek controleert of het transportplan wordt uitgevoerd of aangepast moet worden. Bijvoorbeeld wanneer logistieke dienstverleners niet presteren of wanneer uw eigen operatie verandert.
  6. Gebruik gegevens van de control tower om uw strategie aan te scherpen en inkoop te voorzien van nauwkeurige gegevens en herhaal de cyclus.

 

Elk van deze bovenstaande stappen leidt tot kostenbesparingen in het totale transportbudget. En er is geen excuus, om vandaag niet te beginnen. Er is geen zoiets als ’te druk zijn’ of wachten op dat chique ERP-systeem, waarvan we niet precies weten wat het ons zal brengen, om eindelijk te worden geïmplementeerd. Met onze pragmatische aanpak kunt u binnen enkele dagen starten met optimaliseren. Als u het goed doet, consistent en continu, bespaart u tijd en geld en is uw investering in enkele maanden terugverdiend.

We kijken ernaar uit om te onderzoeken hoe een consistent en continu proces in uw organisatie kan worden geïmplementeerd.

Download onze Transport Wegwijzer

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

  • Het minimaliseren van transportkosten
  • Het verkrijgen van inzichten in de huidige transportkosten
  • Belangrijke kennis & trends in de markt
  • Het slimmer en efficiënter inrichten van logistiek

Download onze Transport Wegwijzer

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

FAS Incoterm® (Free alongside Ship)

ICC Incoterms®, zoals de FAS Incoterm, zijn gestandaardiseerde internationale regels voor leveringsvoorwaarden die tussen koper en verkoper zijn afgesproken. Deze…

CIF Incoterm® (Cost, Insurance and Freight)

ICC Incoterms®, waaronder de CIF incoterm®, zijn universele internationale overeenkomsten betreffende leveringsvoorwaarden, die tussen kopers en verkopers worden vastgesteld. Deze…

CFR Incoterm® (Cost And Freight)

ICC Incoterms®, waaronder de CFR Incoterm®, representeren gestandaardiseerde internationale afspraken betreffende leveringsvoorwaarden die tussen koper en verkoper zijn vastgelegd. Deze…