De transportscanner

Inhoudsopgave

De Transportscanner

Gratis inzicht in besparingspotentieel transportkosten

De vrijblijvende transportscanner van Transinnovate, ook wel onze quickscan genoemd, biedt gedetailleerd inzicht in uw besparingspotentieel. Bij veel bedrijven zien wij een potentiële kostenbesparing tussen 10% en 50%. Dit zijn aanzienlijke maar ook realistische verlagingen van transportkosten. Maar hoe is dit mogelijk? In deze blog leggen wij uit hoe onze transportscanner werkt.

Een onafhankelijke transportscanner

Het is belangrijk om te vermelden dat wij volledig onafhankelijke ondersteuning bieden aan onze (potentiële) klanten, veelal verladers. Wij hebben geen afspraken met logistieke dienstverleners, ontvangen geen provisie, bezitten geen eigen voertuigen en plannen geen transportopdrachten in. Wij worden betaald door onze klanten om transportkosten te verlagen, de service te verbeteren, duurzaamheid te bevorderen of operationele processen te automatiseren. Door onze ervaring met duizenden logistieke dienstverleners weten wij welke het beste bij een profiel passen en zijn we niet gebonden aan specifieke dienstverleners. Vaak is dit bij een transportscan niet zo, let dus goed op de onafhankelijkheid van de partij die de transportscanner aanbiedt.

Plan hier je kennismaking voor een gratis transportscan

Stappenplan van Transportscanner Transinnovate

Hieronder leggen wij in een aantal stappen uit hoe onze transportscanner werkt en hoe wij tot een nauwkeurig besparingspotentieel komen. De hele transportscan tot en met stap 4 is volledig kosteloos en vrijblijvend.

Stap 1: Zendingprofiel

Allereerst vragen wij om een representatief zendingprofiel dat wij gebruiken als basis voor de transportscan. Meestal betreft dit een jaar aan transportzendingen, om rekening te kunnen houden met seizoensinvloeden. Indien gewenst kunnen we vooraf een geheimhoudingsovereenkomst ondertekenen. Over het algemeen geldt de 20/80-regel, omdat er meestal een aantal duidelijke zwaartepunten in profielen zitten. We richten ons op het analyseren van 20% van het profiel dat ongeveer 80% van de transportkosten vertegenwoordigt. Daarnaast stellen wij enkele vragen om duidelijkheid te krijgen over uw wensen en eisen met betrekking tot transport. Goedkoper vinden lukt namelijk altijd wel, maar wij laten zien of het goedkoper kan bij de service die nodig is.

Stap 2: Huidige transportkosten

Voor dit profiel willen we graag weten wat de transportkosten bij het gebruik van de bestaande dienstverleners. Het is het meest transparant als wij de offertes en eventuele brandstofkostenpercentages ontvangen, zodat we de transportkosten kunnen berekenen. Dit doen wij met behulp van onze eigen software, waardoor wij uiteindelijk weten wat elke zending bij de huidige dienstverlener kost. Een zendingprofiel inclusief kosten uit uw eigen systeem of dat van de vervoerders kan ook als basis dienen. In dat geval moeten we er zeker van zijn dat er geen verborgen kosten en/of toeslagen zijn. Het resultaat van deze stap van de transportscan is dat we een beeld. hebben van de huidige kosten.

Stap 3: Potentiële transportkosten

Dankzij onze ervaring en dienstverlening hebben wij toegang tot veel marktkennis van verschillende types logistieke dienstverleners, en deze kennis gebruiken wij voor onze transportscanner. De gegevens die wij gebruiken, zijn realistische prijzen die passen bij de verzendlocaties en gewenste service. Mocht het voorkomen dat we geen goed beeld hebben van het betreffende profiel (wat zelden gebeurt), dan vragen wij tarieven aan bij de partijen waarvan wij weten dat ze goed aansluiten bij het zendingprofiel. Zoals eerder vermeld, zijn wij onafhankelijk en vrij om de beste partij/tarieven voor uw profiel te selecteren.

Stap 4: Rapportage

Wij leveren onze klanten een rapportage waarin duidelijk wordt wat de huidige kosten zijn, wat de potentiële kosten kunnen zijn en wat dus het besparingspotentieel is. Indien mogelijk maken we een simulatie van de kostenverlaging bij het inzetten van een groter aantal logistieke dienstverleners of het inzetten van verschillende modaliteiten. Onze transportscanner biedt gedetailleerde informatie waarmee u kunt bepalen of een vervolgtraject, zoals een tender, zinvol is.

Stap 5: Tender

Wat wij niet doen als onderdeel van de vrijblijvende transportscanner is de match making met vervoerders waarmee het besparingspotentieel gerealiseerd zou kunnen worden. Allereerst gaan wij integer met onze contacten en informatie om. Matchmaking onderdeel van onze (betaalde) inkoopservice, waar we ook beter kunnen garanderen dat vervoerders ook echt goed aansluiten, en daarmee bereid zijn om ook aan te bieden. Wij zijn namelijk een groot tegenstander van tenders met onrealistisch veel gegadigden. Door het delen van onze kennis, een gestroomlijnd proces en het getoonde besparingspotentieel, hopen wij duidelijk te maken waarom een tender het beste door Transinnovate uitgevoerd kan worden. Alhoewel we geen garanties kunnen geven over het exacte besparingspercentage, staan we altijd open voor een prijsafspraak gebaseerd op een prestatiebonus.

Wij benadrukken het belang van onafhankelijkheid bij een transportscan, samen met kennis van het proces en de markt. Dit is waarom het verstandig is te kiezen voor de transportscanner van Transinnovate. Als u meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op.

Plan hier je kennismaking voor een gratis transportscan

50 tips hoe je direct 30% op transportkosten kan besparen

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

  • Het minimaliseren van transportkosten
  • Het verkrijgen van inzichten in de huidige transportkosten
  • Belangrijke kennis & trends in de markt
  • Het slimmer en efficiënter inrichten van logistiek

50 tips hoe je direct 30% transportkosten kan besparen

Meer kennis opdoen op gebied van optimaliseren of managen van transport? In onze transport wegwijzer vertellen we je meer!

FAS Incoterm® (Free alongside Ship)

ICC Incoterms®, zoals de FAS Incoterm, zijn gestandaardiseerde internationale regels voor leveringsvoorwaarden die tussen koper en verkoper zijn afgesproken. Deze…

CIF Incoterm® (Cost, Insurance and Freight)

ICC Incoterms®, waaronder de CIF incoterm®, zijn universele internationale overeenkomsten betreffende leveringsvoorwaarden, die tussen kopers en verkopers worden vastgesteld. Deze…

CFR Incoterm® (Cost And Freight)

ICC Incoterms®, waaronder de CFR Incoterm®, representeren gestandaardiseerde internationale afspraken betreffende leveringsvoorwaarden die tussen koper en verkoper zijn vastgelegd. Deze…