• Herkent u dat het u of uw team veel handmatig werk kost om uw transportoperatie gaande te houden?

Transport Management Software

Mist u grip en overzicht? En heeft u geen goed inzicht in kosten, toeslagen en besparingspotentieel? Dan is het interessant om u te verdiepen in hoe eenvoudig onze innovatieve transport management software (TMS) uw processen kan automatiseren. Dit bespaart tijd in de operatie én levert u in een muisklik inzicht & overzicht. Optimaliseer transport met datagestuurde beslissingen.

De uitdaging

Waar dit soort applicaties traditioneel alleen voor grote bedrijven rendabel waren, hebben wij deze binnen bereik van alle bedrijven gebracht. Onze cloud-based portals zijn namelijk modulair opgebouwd en functioneren met of zonder koppeling met een eigen ERP systeem. Daarom zijn onze software applicaties breed inzetbaar. Voor bijvoorbeeld kleine bedrijven met 100 zendingen per jaar of multinationals met transportafdelingen verspreid over heel Europa.

Met onze TMS-oplossingen werkt u effectief samen met iedere mogelijke logistieke dienstverlener.

Gegarendeerd tijd en geld beparen!

Gedurende onze standaard 3 maanden proefperiode garanderen wij dat de kosten voor een jaarlicentie al zijn terugverdiend.

Wij staan voor laagdrempelig, innovatief met garantie op resultaat.

Geen voorinvesteringen

Voor onze transport management systemen zijn geen voorinvesteringen nodig. We werken altijd met een lage licentieprijs die afhangt van welke modules u nodig heeft. 

Direct besparen

Wij garanderen besparingen in transportkosten en kostbare tijd in uw operatie. 

Gratis uitproberen

Omdat wij uw portal binnen één tot drie dagen operationeel kunnen hebben, kunt u deze altijd 3 maanden geheel gratis en vrijblijvend uitproberen.

Inclusief support

Wij helpen u met het opzetten van uw omgeving, het aansluiten van uw logistiek dienstverleners, het invoeren van uw offertes en het trainen van uw gebruikers.

Modulair

Middels de modulaire opzet van onze applicaties zorgen we ervoor dat u niet onnodig veel opties heeft en door de bomen het bos niet meer ziet. Aan de andere kant houden we de software daarmee betaalbaar. Pay for what you need!

"We werken altijd met een lage licentieprijs en wij garanderen besparingen in transportkosten en kostbare tijd in uw operatie"

Alpha-TMS

Met alpha-TMS focussen wij ons met name op verladers die uitbesteed transport hebben binnen Europa. De beste oplossing voor uw transportactiviteiten. 

Functies en voordelen van alpha-TMS
 • Simpel! Na slechts 30 minuten online instructie te gebruiken
 • Zoek en vergelijk voor elke zending eenvoudig de contracttarieven van eigen logistieke dienstverleners
 • Stuur orders naar logistiek dienstverleners en beheers de voortgang via inzichtelijke order statussen
 • Vraag eenvoudig spottarieven aan, vergelijk en kies
 • Print eigen labels of die van logistieke dienstverleners
 • Heldere en inzichtelijke rapportages over toeslagen, kosten en besparingspotentieel, door gestandaardiseerde data vanuit een eigen systeem
 • Controleer eenvoudig facturen
 • Zowel met als zonder API/EDI verbinding te gebruiken. U heeft maximaal 1 verbinding te onderhouden, wij verbinden met logistieke dienstverleners
 • Volledig kosteloos toegankelijk voor iedere logistiek dienstverlener, met of zonder API/EDI
 • Beheers volledig uw eigen omgeving of laat u ondersteunen door Transinnovate
 • Dock Management: laat logsitiek dienstverleners en leveranciers slottijden boeken (Q1 2021)

 

Poseadon-TMS

Vanwege dynamiek van de zeevrachtmarkt hebben wij een unieke applicatie ontwikkeld die e-tendering en transport management combineert.

Functies en voordelen van poseadon-TMS
 • Vraag maandelijks of per kwartaal tarieven aan voor zeevracht lanes bij uw eigen geselecteerde logistiek dienstverleners
 • Logistieke dienstverleners krijgen automatisch feedback in de applicatie over ingestuurde offertes. Dit waarborgt dat u altijd marktconformiteit van tarieven krijgt
 • Alle veranderingen traceerbaar op een overzichtelijke timeline
 • Stuur orders naar logistiek dienstverleners en beheers de voortgang via inzichtelijke order statussen
 • Heldere en inzichtelijke rapportages over toeslagen, kosten en besparingspotentieel, door gestandaardiseerde data vanuit een eigen systeem
 • Controleer eenvoudig facturen
 • Zonder en met API/EDI verbinding met poseadon-TMS te gebruiken. U heeft maximaal 1 verbinding te onderhouden.
 • Volledig kosteloos toegankelijk voor iedere logistiek dienstverlener
 • Beheers volledig een eigen omgeving of laat u ondersteunen door Transinnovate

 

Wij laten u graag met deze korte animatie zien hoe Alpha-TMS werkt.

Whitepaper “Transport Management Systeem voor Verladers”

Een Transport Management Systeem (TMS) is een middel om een structurele transportoperatie zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Transporteurs gebruiken dergelijke systemen om lading, vrachtwagens, trailers en chauffeurs zo goed mogelijk te plannen. Minder bekend is dat ook verladers veel baat kunnen hebben bij een gespecialiseerd TMS. Omdat transporteurs allemaal hun eigen sterktes en zwaktes hebben in producten (gevaarlijke goederen, geconditioneerd, groupage, LTL, FTL, land- on/of regio-specialismes, etc.), loont het voor veel verladers om met meerdere vervoerders samen te werken. Dit verlaagt kosten en verhoogt de robuustheid. Een TMS is dan het ideale hulpmiddel om voor elke zending de beste keuze te maken. Bovendien zorgt het ervoor dat u zelf altijd actuele en complete data heeft, en daarmee effectief kunt aansturen.

In dit whitepaper bespreken we de voordelen van een TMS voor verladers. Wat kan het opleveren? Meer dan u denkt! Naast kosten bespaart het veel tijd en leidt het tot transparantie. Ook bespreken we de misvatting dat de implementatie en het gebruik van een TMS complex, tijdrovend en duur is. Er zijn intussen pragmatische en kosteneffectieve oplossingen die ook voor MKB geschikt zijn. Schaalbaar en betaalbaar zijn de kernwoorden voor de nieuwste TMS-systemen. Ook bespreken we hoe een elektronische koppeling (Electronic Data Interchange - EDI of Application Programming Interface API) met uw eigen systeem of het systeem van transporteurs de samenwerking naadloos laat verlopen, terwijl u volledig grip houdt op uw transportkosten én uw klanttevredenheid.

TOP