Interim Transport Inkoper

Complex & Tijdrovend

Het inkopen van transport is complex en tijdrovend. Om transport goed in te kunnen kopen heb je een aantal specifieke vaardigheden (marktkennis en proceskennis) en software nodig. Met uitzondering van de grotere multinationals zijn er bij bedrijven vaak geen specialisten in dienst en valt transport inkopen vaak onder een algemene inkoper of zelfs onder de logistiek manager. Gebrek aan tijd, kennis en software zijn de redenen waarom bedrijven beter een interim transport inkoper kunnen regelen.

Interim is toch duur

Een interim transport inkoper is toch duur? Waarom zouden we iemand inhuren, we kunnen dit best zelf is vaak de gedachte bij bedrijven. Dat kan zeker ook, maar de vraag is hoe effectief kan een onervaren inkoper daadwerkelijk transport inkopen, zeker als de juiste kennis, software en tijd ontbreekt. Met de juiste software en kennis kunnen bedrijven namelijk al snel een X aantal procenten extra aan kosten besparen en dan hebben we het niet eens over op kwaliteitsniveau de juiste keuzes maken. Zoals bijna altijd gaan de kosten voor de baten uit en bij een interim transport inkoper is dit zeker ook het geval.

interim is toch duur

Proces- & Marktkennis

Een interim inkoper transport doet jaarlijks meerdere tenders en weet daarom precies wat er speelt in de markt. De interim inkoper heeft veel ervaring opgedaan en kent alle valkuilen. Daarnaast heeft de interim transport inkoper door ervaring inzicht in actuele tarieven die er in de markt gelden. Er zijn talloze verschillende type logistiek dienstverleners, in Europa zijn meer dan 1.2 miljoen geregistreerde bedrijven. Op basis van het verzendingsprofiel van de klant kan de interim transport inkoper met kennis van voorgaande projecten precies bepalen welke dienstverlener(s) de beste tarieven hebben voor de door de klant gewenste kwaliteit en service.

Software

In veel gevallen moet een inkoper van logistiek toegang hebben tot de juiste software om transportkosten te kunnen vergelijken vergelijken. Zonder de juiste software kan de inkoper namelijk flink de mist in gaan. In dit voorbeeld illustreren wij hoe een inkoper zonder software eenvoudig de mist in kan gaan. Het doel van de inkoper moet zijn om achter de komma nauwkeuring te weten wat de impact is van alle scenario’s en beslissingen die genomen worden. Software is vaak een noodzakelijkheid. Vergeet niet dat de software alleen een hulpmiddel is en dat een persoonlijke aanpak bij het inkopen van transport het beste werkt.

Interim Transport Inkopen met Transinnovate

Wij kunnen zorgen voor de perfecte onafhankelijke interim specialist. Wilt u liever één vaste prijs voor uw inkoopproject of tender, dat kan uiteraard ook. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring, kennis van de markt, kennis van proces en de ideale (eigen) software ter beschikking. Lees hier meer onze dienstverlening en aanpak. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, we staan u graag telefonisch te woord.

TOP